Publicerad den

Tohatsu lanserar två nya fyrtaktsmotorer ­– MFS25 och MFS30D

Tohatsu Corporation har lagt till nästa generation av 25/30 hästkrafter 4-taktsmotorer till sin modellserie.

Den helt nya MFS25/30D-modellen är den lättaste 3-cylindriga motorn i sin klass och är konstruerad för att passa många olika båttyper.

”Vi har lyckats minska vikten med nästan 20 procent från föregångaren, utan att göra avkall på prestanda.”

Isami Hyuga, VD för Tohatsu Corporation

Den revolutionerande designen möjliggjorde en dramatisk viktminskning utan att ge avkall på höga prestandanivåer.

Unikt för MFS25/30D är det nydesignade rorkultshandtaget som nu inkluderar en stoppbrytare, ett fyrstegs trollinghastighetskontrollsystem som börjar vid 750 varv/min, fram – neutral – backväxel samt gasfriktionsjustering. Vissa modeller inkluderar även elektrisk startknapp och strömbrytare samt power trim och tilt. Tohatsus multifunktionshandtag är också tillgängligt för flera modellalternativ. Det multifunktionella rorkultshandtaget är utrustat med 3-läges höjdjustering för att ge en extra höjdjustering i flera lägen. Både standard- och multifunktionshandtaget har kontroll för trollinghastighet. Modellerna finns också tillgängliga med fjärreglage i flera olika utföranden så som sidomonterat reglage, toppmonterat reglage eller infällt reglage.

Motorerna finns i färgerna Aqua Marine Blue och Beluga White, med flera rigglängder och rorkult eller fjärralternativ och uppfyller alla konfigurationer du behöver för din båt.

MFS25/30D är NMEA2000 kompatibla och det finns en rad instrument som extra tillval till din nya motor.

Läs mer om MFS25 här och MFS30 här