Vår verksamhet

AS Kellox är Norges största importör av MC och MC-utrustning – och en ledande aktör inom båtar och utombordsmotorer.

Kellox grundades 1950 och är en av Norges äldsta och mest erkända importörer av motoriserade produkter på land och offshore. Våra tillverkare är kända märken med produkter för både fritids- och yrkesmarknaden. Alla våra produkter uppfyller de högsta kraven på användbarhet, säkerhet och miljö.

Med en passion för allt som rör sig på två och fyra hjul eller med en propeller bakpå, har vi skapat historia sedan 1950. Vi känner marknaden, återförsäljarna, kunderna, produkterna och möjligheterna mycket väl. Vi är stolta över den positionen och kunskapen. Och inte minst – det är en position vi kommer att behålla i framtiden.

Vår historia till sjöss

Vi importerar och distribuerar två stora båtmotormärken, Honda och Tohatsu. 1970 började vi importera utombordsmotorer från Honda. 1975 gjorde vi samma sak med Japans äldsta båtmotortillverkare, Tohatsu. När vi också förvärvade det finska båtmärket Terhi i Norge och Sverige 1980, säkrade vi Nordeuropas mest sålda båtmärke genom tiderna. Idag är vi distributör av båtmärkena AMT, Terhi och Honwave. På uppdrag av våra båtmotorer, Honda och Tohatsu, har vi också ett antal marknadssamarbeten med andra båtmärken, inklusive Gemi, Silver, Micore, Oceanmaster, Coaster, River och Pioner.

Vi är stolta över att hantera några av världens ledande marinmärken på den norska, svenska och danska marknaden.

Vår historia på vägen

Som den första europeiska distributören tog vi 1959 Honda-motorcykeln från Japan till Norge. Det var början på en framgång. Idag är varje fjärde motorcykel på norska vägar en Honda, och motorcykelmärket har varit på toppen av försäljningen i flera år i rad.

Som en ledande aktör i branschen har vi hela tiden haft ett starkt fokus på säkerhet. Det är därför vi började importera MC-utrustning från utvalda kvalitetsleverantörer i slutet av 1980-talet. Idag importerar vi utrustning från bland annat Shoei, HJC, Gaerne, Oxford, Interphone och Motul.

Våra återförsäljare

Vi delar passionen för våra produkter med våra engagerade och begåvade återförsäljare som hanterar all försäljning av både MC, MC-utrustning, båtar och utombordsmotorer. Idag har vi tillsammans 150 utvalda butiker, marinor och verkstäder över hela Norge, Sverige och Danmark.

Våra återförsäljare har förstahands kunskap om de märken de säljer. Produktkunskap i kombination med lokal kunskap gör återförsäljarna till de bästa rådgivarna på deras marknad. Vårt fokus på säkerhet, kvalitet, kompetensförbättring och kundtillfredsställelse säkerställer att återförsäljarna alltid är uppdaterade om certifiering, service och underhåll.

Tillsammans har vi nöjet att erbjuda våra kunder gedigen professionell kunskap, personlig service och en uppriktig önskan om goda upplevelser på vägen och vid vattnet – i deras fritid och på jobbet.