Publicerad den

Tohatsu Corporation och Ilmor Marine med banbrytande samarbete inom elektrisk utombordsteknologi

Tohatsu Corporation, den äldsta tillverkaren av utombordsmotorer i Japan med en historia som sträcker sig mer än hundra år tillbaka i tiden, är stolta över att kunna meddela det innovativa samarbetet med Ilmor Marine. Ilmor Marine är ett erkänt namn inom tillverkning av marina motorer. Det strategiska samarbetet markerar ett historiskt partnerskap mellan två branschledare. Samarbetet kombinerar Tohatsus breda erfarenhet inom marin båtmotorteknik och Ilmors innovativa ingenjörskonst.

Tohatsu Corporation, grundat 1922, har varit ledande inom tillverkning av utombordsmotorer och har kontinuerligt varit med och satt branschstandarder genom att vara dedikerade till precision, tillförlitlighet och innovation. Företagets långa historia har varit med och introducerat banbrytande teknik som har etablerat Tohatsu som en pålitlig global ledare inom den marina industrin.

Ilmor grundades 1984 och har varit drivkraften bakom otaliga segrar inom motorsport och triumfer inom fritidsbåtliv. Sedan de kom in i den marina industrin 2001 har Ilmor blivit ledande inom drivsystem. Deras motorer har använts inom hela den marina industrin och har gett kraft till flera ledande varumärken som MasterCraft, Formula, Aviara och många fler. Detta samarbete markerar Ilmors engagemang för elektriska maritima drivsystem och för in sin expertis och passion för innovation i utvecklingen av elektriska produkter.

Samarbetet mellan Tohatsu och Ilmor handlar om att producera en serie premiumprodukter inom elektriska motorer som kommer att sätta en ny standard. Den första produkten i serien är en 6 kW utombordsmotor. Denna elektriska utombordsmotor erbjuder integrerad tilt och trim, en rund pekskärm för systemstyrning och flera varianter av rigglängder och propellerval.

Genom att utnyttja Tohatsus arv inom marina produkter och Ilmors imponerande historia inom ingenjörskonst är parterna åtagna att leverera produkter som kombinerar effektivitet, kraft och miljömässig hållbarhet.

”Partnerskapet med Ilmor Engineering representerar en viktig milstolpe i Tohatsus historia”, sa presidenten för Tohatsu Corporation, Isami Hyuga. ”Tillsammans påbörjar vi en stor satsning för att introducera en elektrisk utombordsmotor som inte bara uppfyller förväntningarna från våra lojala kunder, utan också sätter nya standarder för branschen. Detta partnerskap återspeglar vårt engagemang för att utmana gränserna för innovation samtidigt som vi förblir trogna de värden som har definierat Tohatsu i över ett århundrade.”

Ilmor delar Tohatsus entusiasm för detta banbrytande projekt. ”Att gå samman med Tohatsu är en spännande möjlighet för Ilmor att samarbeta med ett företag som delar våra värderingar inom prestanda, innovation och miljöansvar”, sa Mike Lindberg, vicepresident för marina avdelningen på Ilmor. ”Tillsammans strävar vi efter att skapa produkter som inte bara uppfyller, utan överträffar förväntningarna hos båtägare över hela världen. Tillsammans med hela teamet på Ilmor delar jag glädjen att samarbeta med Tohatsu och ser fram emot vad framtiden kommer att innebära för båda företagen.”

Detta partnerskap representerar ett stort framsteg inom utvecklingen av marina drivsystem, då båda företagen samarbetar för att möta den ökande efterfrågan på hållbara och effektiva båtlösningar. Detta samarbete är ett bevis på den gemensamma vision som Tohatsu Corporation och Ilmor Marine har om att forma framtidens marina drivsystem.

Följ med för ytterligare uppdateringar när Tohatsu och Ilmor samarbetar för att lansera denna spännande elektriska utombordsmotor på marknaden, som kommer att kombinera tradition och innovation för att driva den marina industrin in i en ny era. Produkterna planeras att lanseras på den amerikanska, kanadensiska och europeiska marknaden 2024.

###

Om Kellox och Tohatsu:

Kellox är Norges största importör av motorcyklar och MC-utrustning – och en ledande aktör inom båtar och båtmotorer. Kellox grundades år 1950 och är en av Norges äldsta och mest erkända importörer av motoriserade produkter både till lands och till sjöss. Alla våra produkter uppfyller de högsta kraven på användarvänlighet, säkerhet och miljö. Kellox har importerat och distribuerat Tohatsu påhängsmotorer till den norska marknaden sedan 1975, och under de senaste åren har vi även utökat vår verksamhet för att inkludera distribution av Tohatsu i både Sverige och Danmark.

För mer information:

Jörgen Lundén
Försäljningchef Tohatsu Sverige
Klicka här för att skicka e-post