Publicerad den

Ny prototyp från Tohatsu – 4.0kW elektrisk utombordsmotor

Japans äldsta tillverkare av utombordsmotorer, Tohatsu Corporation, visade upp sin prototyp av en 4.0kW elektrisk utombordsmotor på Miami International Boat Show 2024.

Den elektriska utombordsmotorn på 4.0kW är designad och utvecklad av Tohatsu Corporation, med planerad lansering år 2025.

”Vi är glada över att kunna introducera Tohatsus elektriska motorserie”, sa presidenten för Tohatsu Corporation, Isami Hyuga. ”Vår elektriska motorserie kommer i år att börja med den 6.0kW elektriska utombordsmotorn tillverkad i samarbete med Ilmor Marine. Den elektriska utombordsmotorn på 4.0kW kommer att komma år 2025. Tohatsu är engagerade i att leverera ett hållbart produktutbud, och vi ser nu fram emot att inkludera elektriska utombordsmotorer.”

Tohatsu har specialiserat sig på design och tillverkning av utombordsmotorer sedan 1956 och har över 100 års ingenjörserfarenhet för att kunna producera de mest pålitliga och användarvänliga produkterna.

Den kommande Tohatsu 4.0kW elektriska utombordsmotorn kommer att vara designad för att producera liknande acceleration som en Tohatsu 4-takts 8hk utombordsmotor. Det är planerat att kunna erbjuda motorn med rorkult eller fjärrstyrning, med möjlighet till kort rigg, lång rigg och ultralång rigg för olika båttyper.

Motorn kommer att vara designad och utvecklad för att vara så användarvänlig som möjligt i drift. Rorkultsmodellen kommer att ha växel- och gasreglage för intuitiv användning. En LED-indikator placerad fram på motorkåpan kommer att visa batterinivå och varningar, och en inbyggd färgskärm LCD-skärm i rorkulten kommer att visa batterinivå, körsnabbhet, återstående distans och driftstimmar. Varje del kommer att vara designad med samma fokus på kvalitet, hållbarhet och tillförlitlighet som alla Tohatsu-produkter.

Tohatsus 4.0kW elektriska utombordsmotor presenterades på Miami International Boat Show 2024 och planeras att vara tillgänglig på marknaderna i USA, Kanada och Europa år 2025.

###

Om Kellox och Tohatsu:

Kellox är Norges största importör av motorcyklar och MC-utrustning – och en ledande aktör inom båtar och båtmotorer. Kellox grundades år 1950 och är en av Norges äldsta och mest erkända importörer av motoriserade produkter både till lands och till sjöss. Alla våra produkter uppfyller de högsta kraven på användarvänlighet, säkerhet och miljö. Kellox har importerat och distribuerat Tohatsu båtmotorer till den norska marknaden sedan 1975, och under de senaste åren har vi även utökat vår verksamhet för att inkludera distribution av Tohatsu i både Sverige och Danmark.

För mer information:

Jörgen Lundén
Försäljningchef Tohatsu Sverige
Klicka här för att skicka e-post