Tohatsu motor

Tohatsu gör pålitliga motorer som passar alla

Oavsett hur ditt båtliv ser ut så vill du antagligen ha en driftsäker, lättstartad, bensinsnål och hållbar motor. Då bör du titta närmare på Tohatsu – en av världens största tillverkare av kvalitetsmotorer för vattenupplevelser i både insjö och hav.

Tohatsu är världens näst största producent av utombordsmotorer. De har modeller som passar minsta lilla insjöbåt till rejäla båtar för tuffa uppdrag till havs. Visste du att Tohatsu sedan 1956 har tillverkat några av marknadens absolut mest solida och pålitliga båtmotorer? Går du i båtmotortankar är ett tips att kolla in Tohatsus fina kampanjerbjudanden, som du hittar längre ner.

Japanska yrkesmän satte kraven
Allt började med att de japanska yrkesfiskarna, kända för sitt hårda slit i extrema förhållanden, ville ha utombordsmotorer som de kunde lite på. De behövde pålitliga, men också starka motorer som inte vek ner sig i tufft väder. Det handlade om funktion, men också om säkerhet på högsta nivå.
Tohatsus motorer uppfyllde kraven och byggde snart upp sitt goda rykte om att tillverka extremt kraftfulla och tillförlitliga maskiner. I närmare 70 år har de tillverkat båtmotorer som både fiskare och annat båtfolk över hela världen använt och förlitat sig på i alla slags väder. Idag tillverkar man också moderna, tysta fyrtaktsmotorer med det senaste inom teknik och miljöcertifiering.
– Det viktigaste har alltid varit att erbjuda solida och pålitliga båtmotorer, som samtidigt är överkomliga både i drift och inköp, säger man hos Tohatsu.

Dags för fyrtakt
Har du haft din motor lite för länge är det kanske dags att skaffa en ny till årets båtsäsong. Du vill inte bli sittande i en båt med krånglande motor – oavsett om det är fiske eller familjeutflykt som står på schemat. Det handlar i slutänden naturligtvis om säkerhet också.
Du måste kunna lita på din motor. Och kanske är din gamla maskin en bränsleslukare som kräver mycket underhåll. Numer är det lättare och billigare än du tror att byta till en pålitlig, tyst och mer miljövänlig fyrtaktare. I Tohatsus sortiment finns många modeller att välja från.

Tohatsu kampanjemotorer

60 modeller hos 70 återförsäljare
Tohatsu har över 60 olika motormodeller, från små 2,5-hästarssnurror till stora krutpaket på 250 hk. Det är trygga kvalitetsmotorer i så många utföranden att du garanterat kan hitta den som passar just din båt och ditt fiske allra bäst. Sverige har 70 auktoriserade Tohatsu-återförsäljare, spridda över hela landet. Det är till någon av dessa du ska vända dig med frågor, god hjälp och tips när du är redo att uppgradera till det senaste inom teknik för din båt, eller om du planerar att äntligen köpa din första båtmotor

Innovativ teknologi – för tysta, kraftfulla motorer
Tohatsus motorer är byggda på Simpliq™-teknologi – en innovativ teknik som gör motorerna extremt kraftfulla, pålitliga, bränsleeffektiva och tystgående. Tohatsu strävar efter att alltid leverera utombordsmotorer som är intuitiva, enkla att använda och hållbara. Denna teknologiska filosofi om kompromisslös kvalitet gäller samtliga båtmotormodeller – oavsett storlek.

Bränslesnåla som få
Ett exempel på detta är Fuel efficient cruise system – som genom att låta förbränningen ske i en tunnare bensin- och luftblandning minskar bensinförbrukningen och ger en överlägsen bränsleekonomi. I kryssningsfart ger Tohatsu-motoren upp till 30 procent mindre bränsleförbrukning jämfört med andra motorer i samma klass.

Fina kampanjpriser
Just nu har Tohatsu fina kampanjpriser på ett antal motorer som ger dig extra mycket för pengarna. Som den lilla smidiga, men robusta Tohatsu MFS6 DS – en sexhästars toppenmotor med nydesignat bärhandtag, som gör den praktisk att transportera. Eller den rappa 50-hästaren MFS 50 HK AWETL, som tillhör de snabbaste och mest ekonomiska motorerna i sin klass. Däremellan hittar du fler andra Tohatsumotorer med extra bra prislapp just nu.