Om Tohatsu-båtmotorer


Tohatsu grundades 1932 och är en av världens ledande tillverkare av båtmotorer.

Tohatsus första utombordsmotorer byggdes ursprungligen för japanska yrkesfiskare
  ville ha solida, starka och pålitliga maskiner som klarar extremt väder och arbetsförhållanden.

Motorerna fick snabbt ett rykte som extremt kraftfullt och pålitligt och till denna dag Tohatsu har denna starka position på marknaden.

Tohatsu levererar moderna, tysta fyrtaktsmotorer med det senaste inom teknik och miljöcertifiering. Det viktigaste har alltid varit att erbjuda solida och pålitliga båtmotorer, som samtidigt är överkomliga både i drift och upphandling.

Från norr till söder hittar du våra 70 auktoriserade Tohatsu-återförsäljare. De hjälper dig med hela processen, oavsett om du är redo att uppgradera till den senaste och bästa inom teknik för din båt eller om du planerar att köpa din första båtmotor.

Från stort och kraftfullt
till liten och spricka

Våra över 60 modeller sträcker sig från 250 hk till 2,5 hk. Den avancerade helautomatiska produktionslinjen innebär att Tohatsu levererar kompromisslös kvalitet – allt i ett.

Simpliq™ Technology

– utformad för att ge dig de bästa upplevelserna i vattnet

Vårt mål är att ge dig den bästa upplevelsen genom att leverera utombordsmotorer som är intuitiva, enkla att använda och hållbara. Simpliq ™ Technology är symbolen för Tohatsus teknologiska filosofi och är resultatet av vår ständiga tekniska innovation.

MAS – Maximum Acceleration System

Detta system förbättrar accelerationen och ger extra kraft och vridmoment vid låga varvtal. En snabb, enkel rörelse av gasspaken aktiverar systemet, vilket snabbt accelererar tändningskurvan. Detta kommer att förbättra den tid det tar att ta sig upp snabbt. Motorn får bättre respons och det är lättare att få båten snabbt uppåt.

VVT & LC-system

För bättre kraft, vridmoment och prestanda. Systemet tillhandahåller varierande ventiltider, vilket bidrar till optimal acceleration och effekt vid alla hastigheter. Det är det bästa från båda världarna: Du får obegränsat svar, men med motorkulturen och överlägsen bränsleekonomi kan bara en fyrtakts erbjuda.

Lean Burn Feedback Control-system

Automatisk justering av luft / bränsleblandningen för maximal effekt vid alla hastigheter – och du förbrukar betydligt mindre bränsle vid kryssningshastighet.

Fuel Efficient Cruise System

Systemet ökar bränsleeffektiviteten genom att låta förbränning ske i en tunnare bensin / luftblandning. Detta minskar förbrukningen och ger en överlägsen bränsleekonomi. I kryssningsfart ger Tohatsu-motoren upp till 30 procent mindre bränsleförbrukning jämfört med andra motorer i samma klass.

Hitta din tohatsu-båtmotor