Om Tohatsu båtmotorer

Tohatsu grundades 1932 och är en av världens ledande tillverkare av båtmotorer. Tohatsus första utombordsmotorer byggdes ursprungligen för japanska yrkesfiskare som önskade solida, starka och pålitliga motorer som klarade extremt väder – och extrema arbets-
förhållanden.

Motorerna upparbetade snabbt ett renommé som särskilt kraftfulla och driftsäkra och även idag behåller Tohatsu sin mycket starka position på marknaden.

Tohatsu levererar moderna, tystgående fyrtaktsmotorer med det allra senaste inom teknologi och miljöcertifiering. Det viktigaste har alltid varit att erbjuda solida och pålitliga båtmotorer som samtidigt är prisvärda både i drift och inköp.

Du hittar våra över 50 auktoriserade Tohatsu-återförsäljare från norr till söder. De hjälper
dig med hela processen, oavsett om du är redo att uppgradera till det nyaste och bästa
inom motorteknologi till din båt eller om du har planer på att köpa din första båtmotor.

Från stor och KRAFTFULL
till liten och ENERGISK

Våra över 60 olika modeller spänner över motorer inom effektområdet 250 HK till 2,5 HK. Den avancerade helautomatiserade produktionslinjen gör att Tohatsu levererar kompromisslös kvalitet – i alla modeller.

Teknologin i Tohatsu båtmotorer

Simpliq™ Technology – designad för att ge dig de allra bästa upplevelserna till sjöss

Vårt mål är att ge dig de allra bästa upplevelserna genom att leverera utombordsmotorer som är intuitiva, lättanvända och hållbara. Simpliq™ Technology är symbolen för Tohatsus tekniska filosofi och resultatet av vårt kontinuerliga tekniska nyskapande.

 

MAS - Maximum Acceleration System

Det här systemet förbättrar accelerationen och ger extra effekt och moment vid låga varvtal. En snabb, enkel rörelse av gashandtaget aktiverar systemet, som snabbt påskyndar tändningskurvan. Det leder till en kraftig förbättring av den tid det tar att komma upp i maxfart. Motorn får bättre respons och det är enklare att få båten att snabbt plana.

 

VVT & LC-system

För bättre kraft, moment och prestanda. Systemet ger variabla ventiltider, som bidrar till optimal acceleration och effekt vid alla varvtal. Det är det bästa ur två världar: Du får ohämmad respons, men med den motorkultur och överlägsna bränsleekonomi som bara en fyrtaktare kan erbjuda.

 

 

Lean Burn Feedback Control-system

Automatisk justering av luft/bränsleblandningen för maximal effekt vid alla varvtal – och du använder väsentligt mindre bränsle vid marschfart.

 

Fuel Efficient Cruise System

Systemet ökar bränsleeffektiviteten genom att tillåta att förbränningen sker med en tunnare bensin/luftblandning. Detta minskar förbrukningen och ger en överlägsen bränsleekonomi. Vid marschfart har Tohatsu-motorn upp till 30 procent lägre bränsleförbrukning jämfört med andra motorer i samma klass.

 

 

Tohatsu outboard

se det storA motorutvalet