Om Tohatsu båtmotorer

Tohatsu grundades 1932 och är en av världens ledande tillverkare av båtmotorer. Tohatsus första utombordsmotorer byggdes ursprungligen för japanska yrkesfiskare som önskade solida, starka och pålitliga motorer som klarade extremt väder – och extrema arbets-
förhållanden.

Motorerna upparbetade snabbt ett renommé som särskilt kraftfulla och driftsäkra och även idag behåller Tohatsu sin mycket starka position på marknaden.

Tohatsu levererar moderna, tystgående fyrtaktsmotorer med det allra senaste inom teknologi och miljöcertifiering. Det viktigaste har alltid varit att erbjuda solida och pålitliga båtmotorer som samtidigt är prisvärda både i drift och inköp.

Du hittar våra över 50 auktoriserade Tohatsu-återförsäljare från norr till söder. De hjälper
dig med hela processen, oavsett om du är redo att uppgradera till det nyaste och bästa
inom motorteknologi till din båt eller om du har planer på att köpa din första båtmotor.

Från stor och KRAFTFULL
till liten och ENERGISK

Våra över 60 olika modeller spänner över motorer inom effektområdet 250 HK till 2,5 HK. Den avancerade helautomatiserade produktionslinjen gör att Tohatsu levererar kompromisslös kvalitet – i alla modeller.

Teknologin i Tohatsu båtmotorer

 

BLAST–teknologi (Boosted Low Speed Torque)

Motorkontrollenheten övervakar tändningstidpunkt och luft-/ bensinblandningen kontinuerligt och justerar motorns respons för att ge extra effekt och moment vid låga varvtal. Förbättrar motorns respons och det blir enklare att snabbt få upp båten i plan.

 

VVT & LC-system

För bättre kraft, moment och prestanda. Systemet ger variabla ventiltider som bidrar till optimal acceleration och effekt vid alla varvtal. Du får det bästa från två världar: ohämmad respons vid körning och dessutom en motorprestanda och en överlägsen bränsleekonomi som bara en fyrtaktsmotor kan erbjuda.

 

Lean Burn Feedback Control-system

Automatisk justering av luft-/bränsleblandning för maximal effekt vid alla varvtal – och du använder betydligt mindre bränsle vid marschfart.

 

ECOMode

för reducerad för-brukning vid marschhastighet. Ett rentbrännande system möjliggör förbränning med tunnare bensin-/luftblandning för överlägsen bränsleekonomi.

 

Tohatsu outboard

se det storA motorutvalet